utorok 9. januára 2018

Ux dizajn aj v mobile?

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt woman with smartphone
Návštevnosť používateľov so skúsenosťami a mobilný UX dizajn sa týka dizajnu pozitívnych skúseností počas používania mobilných zariadení a nositeľov a aplikácií alebo služieb bežiacich na takýchto zariadeniach. Mobilný trh, rovnako ako kontexty v ktorých sa mobilné telefóny používajú, kladie na dizajn užívateľskej skúsenosti jedinečné požiadavky. Mobilný UX dizajn sa silne zameriava na účinnosť a prehľadnosť.

Používatelia mobilných zariadení sa zapájajú do svojich zariadení v kritických chvíľach a len krátkodobo. Ich skúsenosti musia byť prispôsobené, efektívne a príjemné, aby sa udržali zainteresované a aby sa zabezpečilo ich ďalšie používanie. Preto sa mobilný dizajn UX zameriava na poskytovanie zariadení a služieb, ktoré sú uspôsobené tak, aby slúžili potrebám spontánnych užívateľov, ktoré sa menia s kontextom, v ktorom sa používateľ nachádza, pričom udržiava úrovne interakcie čo najnižšie. Napríklad užívateľ môže mať dve voľné ruky a môže byť menej rozptýlení, keď stoja v kaviarni, ako keby, ak by o päť minút neskôr mala uchopiť stĺp alebo zábradlie na autobus, ktorý jazdí na nerovnom teréne.

Ďalšou významnou výzvou pre mobilné zariadenia UX je zistiteľnosť (to znamená, ako ľahko môžu potenciálni používatelia nájsť túto službu alebo aplikáciu) kvôli veľkému rozsahu trhov s aplikáciami. Z rovnakého dôvodu predstavujú zadržiavanie a angažovanosť aj významné výzvy, keďže užívatelia často dokážu nájsť dostatočné a bezplatné alternatívy, ktoré vyhovujú ich potrebám. Pre mobilných návrhárov UX je dôkladné vytváranie skúseností mobilných používateľov - od objavovania po prevádzku a spolupráce s inými zariadeniami alebo službami - kľúčovým cieľom pri vytváraní pozitívnych a osobne zmysluplných skúseností pre používateľov. Dizajn pre mobilné zariadenia zahŕňa aj ocenenie potreby konzistentnosti značky a očakávania používateľov o obsahu, pokiaľ ide o ich prahové hodnoty pre nižšie verzie "plnohodnotných" vzorov, ktoré by našli v domácnostiach alebo v kancelárii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára